Loges

Wat zijn loges?

Een loge is een zelfstandige vereniging binnen de Weefsterorde. Er zijn zestien loges, verspreid over Nederland. Hier vindt het ‘werk’ van de Weefsters plaats: inwijdingen en andere bijeenkomsten. De meeste loges komen elke week bij elkaar, sommige minder vaak. De meeste loges organiseren geregeld bijeenkomsten voor belangstellenden. Klik voor meer informatie op de naam van een loge in de buurt in het overzicht hieronder. 

Een loge is een plaatselijke groep die verbinding zoekt: binnen de groep en daar buiten. In de loge groeit het proces van zoeken naar jezelf en verwezenlijking van wie je ten diepste bent. 

 

Bijeenkomsten waar u kunt kennismaken

Door het hele land organiseren loges geregeld bijeenkomsten waar belangstellenden nader kennis kunnen maken. Zie bij de betreffende plaats voor details.

Datum Plaats Tijd  
zondag 2 juli Hoorn Aanvang 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur  
dinsdag 9 mei Zeist/Bilthoven  aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur  
woensdag 29 maart 2023 Hengelo Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur  
donderdag 16 maart 2023 Velp Aanvang: 13:00 uur  
woensdag 8 maart 2023 Velsen-Zuid Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur  

                             

 

Je voert zelf de regie, maar je bent niet ...

 ...  autonoom. Iedereen leeft vanuit een netwerk van familie- en sociale verbanden. Dat bepaalt voor een deel hoe we zijn en voor wie we er zijn. Het werken aan jezelf is gericht op hoe je in jouw leven en in het leven wil staan.

Vrouwen zoeken op eigen kracht naar hun plek in de samenleving en naar wie zij in wezen zijn. De loge kan hun weg niet voorspellen of voorschrijven, alleen helpen bij het zoeken zelf.

Copyright 2023 by Orde van Weefsters Vita Feminea Textura