Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor vrouwen vanaf 18 jaar.
We vragen u niet naar godsdienst, politieke voorkeur of andere bijzonderheden.
Lidmaatschap wordt verkregen door middel van een inwijding. Dat is een belevenis, een ervaring die goed door ons wordt voorbereid. Uw inwijding met de bijbehorende symboliek vormt namelijk de basis waarop wij onderling communiceren. 

Onze toetredingsprocedure kenmerkt zich door zorgvuldigheid en gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we ruim tijd en aandacht schenken aan uw oriëntatie op uw lidmaatschap. Zodat onze wederzijdse verwachtingen helder zijn. Wij verstrekken u alle informatie om er zeker van te zijn dat u zich uitgebreid heeft kunnen oriënteren op de grondslag, het doel en de werkwijze van de Weefsters. Wij vragen u als belangstellende om een of meer informatieve bijeenkomsten van de betreffende loge bij te wonen en een aantal gesprekken te voeren met enkele leden van de Orde van Weefsters. 

Is de persoonlijke groei die u zoekt, inderdaad in de Orde te vinden? 

Ontdek het hier:

Bijeenkomsten waar u kunt kennismaken

Door het hele land organiseren loges geregeld bijeenkomsten waar belangstellenden nader kennis kunnen maken. Zie bij de betreffende plaats voor details.

Datum Plaats Tijd  
Woensdag 27 maart  Hengelo Avond voor belangstellenden inloop vanaf 19.00  uur  
Zondag 2 juni 2024 Hoorn Informatiebijeenkomst voor belangstellenden, inloop vanaf 10.15 uur  
Zondag 13 oktober 2024 Alkmaar Informatiebijeenkomst voor belangstellenden, inloop vanaf 10.15 uur  
Zaterdag 23 november 2024 Bussum Jubileumviering ook voor belangstellenden, nadere informatie volgt nog  

 

"Toen ik lid werd, wist ik niet ...

... wat er op me af zou komen en dat was best een beetje spannend. Maar ik geloof in de kracht van licht en liefde die vanuit mensen komt. Ik herken wel een weerklank tussen de weg die we als zelfstandig zoekende vrouwen gaan bij de Orde en de weg die pelgrims afleggen. Een weg waar niet het einddoel halen het belangrijkste is, maar het feit dát je gaat! Net zoals in het leven kan ik bij het reizen van alles op mijn weg tegenkomen. Daardoor kan het einddoel veranderen.
Wat is er heerlijker dan mijzelf op ontdekkingsreis naar mijn ‘zijn’ mee te laten waaien door de wind. Verrast te worden door waar de wind mij brengt en welke mensen mijn weg kruisen. Voor het ontmoeten van mijn eigen kern hoef ik niet fysiek op reis." 

Marloes Jongen

Meer over lidmaatschap

Copyright 2024 by Orde van Weefsters Vita Feminea Textura