Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor vrouwen vanaf 18 jaar.
We vragen u niet naar godsdienst, politieke voorkeur of andere bijzonderheden.
Lidmaatschap wordt verkregen door middel van een inwijding. Dat is een belevenis, een ervaring die goed door ons wordt voorbereid. Uw inwijding met de bijbehorende symboliek vormt namelijk de basis waarop wij onderling communiceren. 

Onze toetredingsprocedure kenmerkt zich door zorgvuldigheid en gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we ruim tijd en aandacht schenken aan uw oriëntatie op uw lidmaatschap. Zodat onze wederzijdse verwachtingen helder zijn. Wij verstrekken u alle informatie om er zeker van te zijn dat u zich uitgebreid heeft kunnen oriënteren op de grondslag, het doel en de werkwijze van de Weefsters. Wij vragen u als belangstellende om een of meer informatieve bijeenkomsten van de betreffende loge bij te wonen en een aantal gesprekken te voeren met enkele leden van de Orde van Weefsters. 

Is de persoonlijke groei die u zoekt, inderdaad in de Orde te vinden? 

Ontdek het hier:

Bijeenkomsten waar u kunt kennismaken

Door het hele land organiseren loges geregeld bijeenkomsten waar belangstellenden nader kennis kunnen maken. Zie bij de betreffende plaats voor details.

Datum Plaats Tijd  
Dinsdag 7 november 2023 Zwolle Gezamenlijke voorlichtingsavond in het Academiehuis te Zwolle (Grote Kerk)  
Zondag 15 oktober 2023 Alkmaar Aanvang 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur  
Donderdag 12 oktober 2023 Velp Belangstellendenmiddag van 13.00 tot 14.30 uur,   
Maandag 2 oktober 2023 Zwolle Huiskamerbijeenkomst   
Zondag 1 oktober 2023 Hoorn Aanvang 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur  
woensdag 29 maart 2023 Hengelo Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur  
donderdag 16 maart 2023 Velp Aanvang: 13:00 uur  
woensdag 11 oktober 2023 Velsen-Zuid Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur  

                             

 

"Toen ik lid werd, wist ik niet ...

... wat er op me af zou komen en dat was best een beetje eng. Maar ik geloof in de kracht van licht en liefde die vanuit mensen komt. Ik herken wel een weerklank tussen de weg die we als zelfstandig zoekende vrouwen gaan bij de Orde en de weg die pelgrims afleggen. Een weg waar niet het einddoel halen het belangrijkste is, maar het feit dát je gaat! Net zoals in het leven kan ik bij het reizen van alles op mijn weg tegenkomen. Daardoor kan het einddoel veranderen.
Wat is er heerlijker dan mijzelf op ontdekkingsreis naar mijn ‘zijn’ mee te laten waaien door de wind. Verrast te worden door waar de wind mij brengt en welke mensen mijn weg kruisen. Voor het ontmoeten van mijn eigen kern hoef ik niet fysiek op reis." 

Marloes Jongen

Meer over lidmaatschap

Copyright 2023 by Orde van Weefsters Vita Feminea Textura