Bergen op Zoom: Loge Amethist

Opgericht in 2013

Zoals een amethist het licht in zich opneemt en weer doorgeeft, zo willen ook de leden van Loge Amethist het licht in zichzelf versterken en doorgeven aan anderen.

Informatie voor belangstellenden

Wilt u een uitnodiging voor een bijeenkomst voor belangstellenden, wilt u zich aanmelden voor een persoonlijk gesprek, of wilt u meer informatie ontvangen, neem dan contact op via het formulier 'Contact met de loge' op deze pagina.

Wij organiseren op regelmatige basis open bijeenkomsten voor belangstellenden. Wanneer u laat weten geïnteresseerd te zijn, plannen wij deze in overleg met u.

Open monumentendag

Jaarlijks is tijdens de Open Monumentendag het Logegebouw in Bergen op Zoom geopend. Het betreft een historisch gebouw, in het verleden eigendom van de West-Indische Compagnie. Het gebouw is verbouwd tot vrijmetselaarsloge, maar oorspronkelijk is het gebouwd als bank. Aan buiten- en binnenkant zijn de authentieke kenmerken van de 'Amsterdamse School' beward gebleven.

Op 10 september zijn er tussen 12.00-17.00 uur ook leden van de Orde van Weefsters in het gebouw aanwezig, die desgewenst informatie over de Orde en de Loge kunnen geven. De Open Monumentendag vindt elk jaar plaats op de zaterdag in het tweede weekend van september. 

Contact met de loge

Bijeenkomsten

Onze loge houdt in de regel drie bijeenkomsten per maand, op maandagavond in het logegebouw te Bergen op Zoom. 

Dit monumentale gebouw is oorspronkelijk gebouwd als de Amsterdamsche Bank, in de stijl van de Amsterdamse School. Het is eigendom van de Vrijmetselaarsloge l’Inséparable en ondergebracht in een stichting. Voor onze Weefsterloge is deze stichting een welwillend gastheer.

Adres: Engelsestraat 30, Bergen op Zoom

Bijeenkomsten waar u kunt kennismaken

Door het hele land organiseren loges geregeld bijeenkomsten waar belangstellenden nader kennis kunnen maken. Zie bij de betreffende plaats voor details.

Datum Plaats Tijd  
3 oktober Groningen 19:30 - 21:30 uur  
3 oktober Bussum 19.30 - 21.30 uur  
9 oktober Alkmaar 10.30-12.00 uur Koffieochtend (inloop vanaf 10.15)  
26 oktober Velsen-Zuid inloop 19.15 uur
aanvang 19.30 uur
 
9 november 2022 Hengelo Aanvang: 19.30 uur  
16 november  Alkmaar Aanvang: 19.30 uur  
zondag 29 januari 2023 Hoorn Aanvang: 10.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur)  

                             

 

ANBI

De Loge is door de belastingdienst erkend als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Copyright 2022 by Orde van Weefsters Vita Feminea Textura