Delft

Loge Catena Aurea

Opgericht in 1960 en is daarmee de oudste Loge van Nederland. 

De naam van de loge betekent: Gouden keten.
We zijn een groep van ongeveer 20 vrouwen die uit Delft en soms uit de verre omgeving komen. Bewust in het leven staan is het motto. Wekelijkse bijeenkomsten in Loge Catena Aurea bieden daartoe gelegenheid. Door middel van gedachtewisselingen en rituelen kun je je aan elkaar spiegelen. Ieders inbreng is welkom, vanuit welke richting iemand ook kijkt. In het besef dat er meer valt te beleven dan het materiële van alledag.

Bijeenkomsten van Loge Catena Aurea
We komen bij elkaar in de Choorstraat in de oude Delftse binnenstad.
De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op donderdagavond van 20.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur.

Vanaf het station is het gebouw tien minuten lopen. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage aan de Phoenixstraat.

Informatie

"Wij zijn vrouwen die bewust in het leven staan,
we streven ernaar in balans met onszelf en met de wereld om ons heen te leven."

De Orde van Weefsters is een landelijke vereniging van vrouwen. Onze leden zijn vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden. We voeren gesprekken over zaken die er toe doen in ons leven. We maken gebruik van rituelen, symboliek en dialoog om ons mens-zijn te verdiepen. De naam Weefsters slaat op de symbolische handelingen van het spinnen van je eigen levensdraad, het weven samen met de draden van anderen om tot een bruikbaar weefwerk te komen en het ontwerpen als besef onderdeel te zijn van een groter geheel.
 

Avond voor belangstellenden            Donderdag 31 oktober 2019

Op donderdag 31 oktober 2019 organiseert loge Catena Aurea een avond voor belangstellenden. Graag nodigen wij geïnteresseerde vrouwen hiervoor uit.
De avond voor belangstellenden is een informatieve avond, waar u samen met een aantal andere belangstellende vrouwen vrijblijvend kennis kunt maken met ons.

Leden van de Loge vertellen u meer over de Orde van Weefsters en onze Loge in het bijzonder. Ook kunt u zelf de werkwijze van de Orde en Loge enigszins ervaren. Er is op deze avond ook genoeg ruimte voor het stellen van vragen en om in gesprek te gaan met een of meerdere leden.

De avond vindt plaats in het gebouw van de Vrijmetselarij: Choorstraat 16 A te Delft.
Aanvang 20.00 uur, maar u bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. De koffie/thee staat dan klaar.

Het gebouw ligt in het centrum van Delft en is moeilijk bereikbaar met de auto. Die kunt u het beste parkeren in een van de parkeergarages aan de rand van het centrum. Komt u met het OV, dan is het ongeveer 15 minuten lopen van het NS station.

Het wordt op prijs gesteld wanneer u zich tevoren aanmeldt via de email logecatenaaurea@gmail.com
Ook voor meer informatie of vragen vooraf kunt u contact opnemen via dit emailadres.

 

Loge Catena Aurea is door de belastingdienst erkend als algemeen nut beogende instelling (ANBI).